Eerste Hulp cursussen

Als iemand direct de reanimatie kan starten tot de medische hulpdiensten ter plaatse komen, heeft de patiënt een grotere overlevingskans. Bij een ongeval is het belangrijk dat men adequate hulp kan verlenen en kan omgaan met shock. Kan jij handelen in geval van nood?

Wat je leert in de cursussen EFR primaire en secundaire zorg:

  • Reanimatie en beademen voor leken op BLS- niveau (Basic Life support)
  • Gebruik van een AED; Automatische Externe Defibrillator (optioneel)
  • Voorkomen van en omgaan met shock
  • Stabiliseren van de wervelkolom
  • Gebruik van beschermende middelen zodat er minder kans is op besmetting van ziektes
  • Waar je aan moet denken bij Eerste Hulp en een EHBO- set

WIL JIJ LEREN REAGEREN EN EERSTE HULP VERLENEN IN NOODSITUATIES?


Emergency First Response: Care for Children

Deze cursus leert jou hulp verlenen aan kinderen met een medisch noodgeval. Het Care for Children programma wordt vaak gecombineerd met de Emergency First Response- cursus.

Wat je leert tijdens de Care for Children- module:

  • Gevaarherkenning; mogelijke risico’s die kinderen nog niet zien, waarbij jij kunt voorkomen dat er ongelukken gebeuren
  • Hoe om te gaan met verwondingen en ziekten die niet direct levensbedreigend zijn
  • Primaire hulpverlening om te verzekeren dat een kind niet in levensgevaar verkeert
  • Noodprocedures en reanimatie

De  cursus Care for Children is met name geschikt voor mensen die werken met kinderen en waarschijnlijk als eerste kunnen optreden tijdens een noodgeval. Uiteraard hebben ook ouders van jonge kinderen baat bij dit lesprogramma.

PADI Emergency Oxygen Provider

Wees degene die een mededuiker in geval van nood kan helpen – word PADI Emergency Oxygen Provider.

Haal rustig adem – omdat je hebt geleerd hoe je ziektes die met zuurstof te behandelen zijn kunt herkennen. De best mogelijke buddy zijn betekent dat je voorbereid bent – vooral in geval van nood.

Je leert hoe je:

  • Duikziektes herkent die met zuurstof te behandelen zijn
  • De apparatuur voor zuurstoftoediening correct in elkaar zet
  • Zuurstof moet toedienen

Hoewel deze cursussen voor duikers worden aangeboden, zijn er geen deelnamevereisten en wordt er niet gedoken. Dit betekent dat de cursus ook geschikt is voor degenen die zich bij duikers in de buurt bevinden – de bemanning, niet-duikende buddy’s, strandwachten en personeel dat aan de kant blijft. Je hoeft geen reanimatie- of Eerste Hulp cursus te hebben gedaan om deze cursus te volgen.

Iemand die een fles laat vallen op zijn voet, een duikongeval krijgt of iemand die vermist wordt gemeld aan de waterkant? De opleiding tot Rescue Diver zorgt ervoor dat je in al deze situaties precies weet hoe je moet handelen. De opleiding bestaat uit 5 theorie modules met examen, 10 vaardigheidsoefeningen in het zwembad en een dag rollenspellen of diverse scenario’s in het buitenwater. Voor velen het leukste deel van alle cursussen op duikgebied.

Na het behalen van een Emergency First Response, Care for Children en/of een Emergency Oxygen Provider brevet, is het belangrijk jouw kennis en vaardigheden als hulpverlener regelmatig op te frissen. Dit doe je door middel van een Review en bij voorkeur ieder jaar.


Contact

010- 295 47 45

Albrandswaardsedijk 188b

3172 XB Poortugaal